Chromebooks op De Wingerd

chromebooks

Chromebooks op de Wingerd!

Deze week zijn de groepen 5, 6, 7 en 8 begonnen met het werken op chromebooks.

Er zijn genoeg chromebooks om met twee groepen tegelijk te werken.

Alle leerlingen werken met rekenen, de zaakvakken (aardrijkskunde, geschiedenis, biologie) en nieuwsbegrip XL op de chromebooks.

Bij de zaakvakken kunnen de kinderen filmpjes kijken, oefenen met de toets stof, topografie oefenen, een quiz doen en opdrachten maken op de chromebooks.  Ook de toetsen van de zaakvakken maken de kinderen op de chromebooks.

Met nieuwsbegrip, onze methode voor begrijpend lezen, gaan de kinderen de tekst lezen, of ze laten de tekst voorlezen door de computer. De XL-les is een digitale omgeving waarin ze allerlei verschillende opdrachten doen, om het begrijpend lezen te oefenen.

Een les rekenen ziet er dan als volgt uit:

We beginnen de les met een startopdracht op de whitebordjes. Daarna volgt de instructie van de leerkracht op het digibord. Na de instructie gaan de kinderen en de leerkracht samen inoefenen op de chromebooks. Als dit goed gaat kunnen de kinderen zelfstandig werken aan de rekenopdrachten op de chromebooks. Ieder kan dan op zijn eigen niveau werken.

Er zitten meerder voordelen aan het werken op chromebooks:

  • De leerkracht kan direct zien wat een kind heeft gedaan en waar een kind nog moeite mee heeft.
  • Het kind krijgt zelf direct feedback, want als een opdracht klaar is, moet er eerst worden nagekeken en ziet een kind direct wat hij goed heeft gedaan en waar hij of zij nog mee moet oefenen.
  • Alle leerdoelen staan beschreven per blok, maar ook voor het hele schooljaar. Kind een leerkracht kunnen precies zien aan welk doel er is gewerkt en welk doel nog extra geoefend moet worden.
  • Het beeldscherm is haarscherp; alle kinderen zien alles in kleur.
  • Alle kinderen kunnen tegelijk, aan hun eigen tafel in de klas aan het werk.

Vindt u het leuk om te komen kijken hoe het werkt, kan dan eens mee met uw kind op de inloopmiddagen. Deze staan in de jaarplanner vermeld. De eerste voor groep 5 en 6 is op woensdag 27 september 2017 en voor groep 7 en 8 op woensdag 11 oktober 2017.

Thuis kan uw kind ook inloggen. Daar kan gewerkt worden met alle web-based programma’s, zoals de zaakvakken en nieuwsbegrip.  Rekenen kan niet thuis worden geopend.

Vorig bericht

Volgend bericht

Comments are closed.
Vacatures info
Wij zijn altijd op zoek naar ouders die de kinderen veilig helpen oversteken. Ben u klaar om te klaar-overen?
Meer informatie
Laatste berichten
vacature
Bekijk alle berichten
Contact info

CBS “De Wingerd”
H.W. Iordensweg 9 Twello
wingerd@pcbovoorst.nl
0571 – 27 26 61