De eerste weken in groep 3

We zijn alweer bijna een maand verder in groep 3. In het begin vonden wij het allemaal nog een beetje spannend. Achter een tafeltje zitten en vooral ook wat langer stilzitten….. Als snel waren we gewend. We hebben nu ons eigen plekje, etui, mapje, boekjes, boekenlegger etc. Dat vinden wij erg fijn.

In de klas zijn wij bezig geweest met het thema ik en het thema dieren. De kinderen nemen bijna elke dag wel iets mee voor onze thematafel. In de gang kunnen wij dan meteen verder in de lees –en schrijfhoek voor het maken van bijvoorbeeld woordkaartjes. Met het thema dieren hebben ook meteen al de Engelse namen van de dieren geleerd, dierenliedjes gezongen en dierendansjes gedaan, naar dierenverhalen geluisterd, woorden die passen bij de wereld van de dieren geleerd etc.

Wij hebben al heel veel letters geleerd: de medeklinkers; k,m,s,p,r en de klinkers; i,e en aa. Ook zijn wij al begonnen met het oefenen van deze schrijfletters. De cijfers kunnen wij nu ook allemaal al schrijven. Met rekenen hebben wij het al gehad over de getallenlijn en de getal beelden. Het tellen en minder/meer tekenen gaat ook al erg goed. Op de computer hebben wij ook al een aantal lees –en rekenspelletjes gespeeld.

Ook zijn wij bezig geweest met kennismaken en elkaar beter leren kennen. Verschillende samenwerkingspelletjes zijn dan ook aanbod gekomen. De klassenregels zijn ook met elkaar afgesproken en elke week proberen wij een beloning te halen met het groepsdoel (op dit moment vinger opsteken).

Binnenkort volgt er een nieuw bericht over het volgende thema in groep 3! Bedankt voor het lezen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorig bericht

Comments are closed.